Zelený čtvrtek si žádá velikonoční jídlo, navíc zelené. Doporučuje se také pít kopřivový čaj. Rozhodně nic nezkazíte, pokud si oblečete něco zeleného. Název dne je podle některých podle zeleného rouna, podle druhých jako omyl při překladu způvodního německého názvu Greindonnerstag (lkavý čtvrtek). Tak i tak se ale připomíná především Ježíšova večeře na rozloučenou a zrazení Jidášem. Nejen zelený pokrm, ale také kynuté pečené jidáše pomazané rozpuštěným medem s máslem, byste si dneska měli dát. Zkuste je udělat podle našeho receptu, jsou výtečné! Recept na kynuté jidáše najdete ZDE.
Související články
Na efektivní nakládání s odpady mohou obce a města využít dotace
Znečišťování životního prostředí je stále velmi diskutovaným tématem. Lidé, kteří vyhazují odpadky ze špatně rozložitelných materiálů do přírody, odsuzují budoucí generace k tomu, že místo krásných míst naleznou ve většině případů spíše smetiště. Naši přírodu Číst dále […..]
Relax ve vířivce si můžete užívat i venku.
Bazén má v dnešní době na zahradě téměř každý. Venkovní vířivku má málokdo a je to škoda. Většina zahradních bazénů nemá totiž o mnoho větší rozměry, než jsou standardní rozměry venkovních vířivek. Ty nabízejí ale Číst dále […..]
Pusťte do kuchyně barvy.
Barvy vtrhly do kuchyně. Nerez je sice univerzální a hned tak se neomrzí, ale barvy mají své místo i při vaření. Zkuste si vybavit kuchyň hravě a v barvách. Několik kusů barevného nádobí nebo kuchyňských doplňků Číst dále […..]
Buďte první kdo přidá komentář