Zelený čtvrtek si žádá velikonoční jídlo, navíc zelené. Doporučuje se také pít kopřivový čaj. Rozhodně nic nezkazíte, pokud si oblečete něco zeleného. Název dne je podle některých podle zeleného rouna, podle druhých jako omyl při překladu způvodního německého názvu Greindonnerstag (lkavý čtvrtek). Tak i tak se ale připomíná především Ježíšova večeře na rozloučenou a zrazení Jidášem. Nejen zelený pokrm, ale také kynuté pečené jidáše pomazané rozpuštěným medem s máslem, byste si dneska měli dát. Zkuste je udělat podle našeho receptu, jsou výtečné! Recept na kynuté jidáše najdete ZDE.
Související články
Peperomia obtusifolia: Přírodní čistička vzduchu v interiéru
Pepřince všeobecně jsou velmi vyhledávanými pokojovými rostlinami. Mívají kompaktní vzrůst a jsou nenáročné. To platí zejména pro pepřinec tupolistý (Peperomia obtusifolia), který nezahubíte snad ani kdybyste chtěli. Jeho velkou výhodou je, že má sytě zelené Číst dále […..]
Originální dárek – šumivé koule do koupele
Chcete si na Valentýna spolu se svou drahou polovičkou udělat romantický večer, nebo chcete jen potěšit někoho blízkého hezkým a originálním dárkem? Pak budou skvělou volbou vlastnoručně udělané šumivé koule do koupele. V tomto počasí Číst dále […..]
Medvědí česnek je jarní bylinka, která roste v našich lesích
V lužních listnatých lesích a hájích roste medvědí česnek, což je jedna z prvních jarních rostlinek, která je doslova nabitá energií. Přidává se do různých pokrmů, především salátů a pomazánek. Medvědí česnek je charakteristický nejen Číst dále […..]
Buďte první kdo přidá komentář