Vánočka pro masožravce

vanocka z bucku

vanocka z buckuChcete nějaký tip na silvestrovskou oslavu? Tady ho máte! Jednodušší už to být nemůže a výsledek nadchne každého, protože pečený bůček je prostě lahůdka!

Budete potřebovat

  • asi 2 kg vepřového bůčku
  • sůl, pepř, grilovací koření, kmín

Postup

Bok nakrájejte na co nejdelší proužky. Každý z nich osolte, opepřete a okořeňte dle chuti. Zapleťte jako vánočku. Je na vás, zda zvolíte způsob ze 4, 3 a 2 provazů nebo jedním tahem ze šesti (návod najdete zde). Pokud máte čas, vánočku potřete olejem a zabalte do potravinářské folie či alobalu. V lednici nechte odpočinout alespoň 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Následně odstraňte obal, posypte kmínem a dejte pomalu péct (cca 2 hod na 170 stupňů).

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*