Chcete nějaký tip na silvestrovskou oslavu? Tady ho máte! Jednodušší už to být nemůže a výsledek nadchne každého, protože pečený bůček je prostě lahůdka!
Budete potřebovat
- asi 2 kg vepřového bůčku
- sůl, pepř, grilovací koření, kmín
Postup
Bok nakrájejte na co nejdelší proužky. Každý z nich osolte, opepřete a okořeňte dle chuti. Zapleťte jako vánočku. Je na vás, zda zvolíte způsob ze 4, 3 a 2 provazů nebo jedním tahem ze šesti (návod najdete zde). Pokud máte čas, vánočku potřete olejem a zabalte do potravinářské folie či alobalu. V lednici nechte odpočinout alespoň 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Následně odstraňte obal, posypte kmínem a dejte pomalu péct (cca 2 hod na 170 stupňů).
Buďte první kdo přidá komentář