Seriál: chlebíčky podle Markéty Hrubešové 1

chlebicky s nivou

Chlebíčky s nivou

Nivu někteří milují, jiní jí nesnesou. Jako alternativa ke klasickým chlebíčkům se salátem ale jistě potěší každého. Niva je sýr s modrou plísní, kterou seženete v mnoha variantách. Zkuste připravit chlebíčky klidně i z ovčí varianty, která se prodává pod názvem Roquefort.

chlebicky s nivou

Budete potřebovat:

  • 50 g nivy
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • hrst ořechů (vlašské, lískové nebo para ořechy)
  • hrst červeného hroznového vína
  • špetka cukru, trocha soli

Postup:

1. Hrozny překrojte v půlce a odpeckujte

2. Vložte je do pánvičky s cukrem a lžící vody. Nechte vodu odpařit na mírném plameni, hrozny pak lehce zkaramelizují. Poté nechte vychladnout.

3. Na další pánvi bez oleje opatrně opečte ořechy. Také nechte vychladnout.

4. Utřete v misce nivu s máslem a zakysanou smetanou do hladké pěny.

5. Nakrájené pečivo natřete nivovou směsí, poté ozdobte vínem a opečenými ořechy.

Dobrou chuť!

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*