Chlebíčky s nivou
Nivu někteří milují, jiní jí nesnesou. Jako alternativa ke klasickým chlebíčkům se salátem ale jistě potěší každého. Niva je sýr s modrou plísní, kterou seženete v mnoha variantách. Zkuste připravit chlebíčky klidně i z ovčí varianty, která se prodává pod názvem Roquefort.
Budete potřebovat:
- 50 g nivy
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce zakysané smetany
- hrst ořechů (vlašské, lískové nebo para ořechy)
- hrst červeného hroznového vína
- špetka cukru, trocha soli
Postup:
1. Hrozny překrojte v půlce a odpeckujte
2. Vložte je do pánvičky s cukrem a lžící vody. Nechte vodu odpařit na mírném plameni, hrozny pak lehce zkaramelizují. Poté nechte vychladnout.
3. Na další pánvi bez oleje opatrně opečte ořechy. Také nechte vychladnout.
4. Utřete v misce nivu s máslem a zakysanou smetanou do hladké pěny.
5. Nakrájené pečivo natřete nivovou směsí, poté ozdobte vínem a opečenými ořechy.
Dobrou chuť!
Buďte první kdo přidá komentář