Jak přes zimu nepřibrat, naopak, být o nějaké to kilo lehčí.

jídelníček

jídelníčekMnoho lidí přibere během zimních měsíců nějaká ta kila. Je to celkem přirozené. Hlavním důvodem je nižší aktivita v zimním období. A tloustnutí je automatickým jevem, řídícím se nepoměrem mezi příjmem a výdejem energie. Během zimy nemáme takovou chuť se procházet ani si jít zacvičit. Většina sportovních aktivit je vázána na haly a tělocvičny. Schováme inline brusle a kola do sklepa či na půdu, a občasná lyžovačka nám letní sporty nevynahradí.

Dalším problémem během zimních měsíců je fakt, že v létě máme sklon jíst těžší a tučnější jídla. Zeleninový salát s kuřecím masem naši představu oběda přes zimu většinou nenaplní, i když v létě si jej dáme s chutí.

Řešením je dieta omezení příjmů sacharidů a tuků v potravě a vyšší příjem bílkovin. Proteinová dieta nám pomůže udržet si přes zimu svou váhu, nějaké to přebytečné kilo shodit a to především po Vánočních svátcích, které jsou postrachem všech výživových poradců.

Jak se ale stravovat, když nemáme čas pročítat příručky, odvažovat jednotlivé potraviny, počítat hodnoty z kalorických tabulek a vařit? Můžete kontaktovat odborníky, kteří vám sestaví jídelníček na míru, což vám velice pomůže v začátcích hubnutí. Pokud si na změnu stravovacího režimu zvyknete, nebude pro vás problém jej dodržovat i po skončení doporučené kůry.

Jednou z možností je proteinová dieta ve formě připravených instantních jídel připravených odborníky. Hubnutí ve formě drastických diet a hladovek žádní odborníci nedoporučují. Po rychlém úbytku hmotnosti následuje ještě rychlejší připrání mnoha kilogramů. Při hladovce jsou lidé nervózní, podráždění a chybí jim energie. Jíst zkrátka potřebujeme. Je ale důležité vědět co jíme, volit malé porce a jíst častěji. Při proteinové dietě by vás neměl trápit silný pocit hladu. A s výsledky hubnutí se můžete pochlubit třeba na ve společenských šatech. Plesová sezóna je totiž za dveřmi.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*