Mnoho lidí si nemůže vynachválit rychlé vaření vývarů, omáček, hovězího masa a mnoha dalších pokrmů v tlakovém hrnci. Tlakový hrnec, nazývaný také podle svého vynálezce hrnec Papinův je tlustostěnný hrnec, který díky vyššímu tlaku a tím i vyšší teplotě omezuje čas nutný k uvaření pokrmu. V tlakovém hrnci se po několika minutách dosáhne teploty o 20 až 30 stupňů vyšší než je teplota varu vody. Ušetříte tak náklady za energii, ať už vaříte na plynovém nebo elektrickém sporáku. Další výhodou tlakového hrnce je uchování výraznější chuti vařeného pokrmu.
Základem bezpečného vaření v tlakovém hrnci je pojistný ventil pro odvod přebytečné páry. Pro zvýšení bezpečnosti mají tlakové hrnce ještě tepelnou pojistku, která při extrémním zatížení hrnce uvolní páru z hrnce. V tlakových hliníkových hrncích z dob našich maminek a babiček hrozilo jisté riziko vytržení pojistky při ucpání ventilu. Došla pak k něčemu, co lze nazvat bouchnutí hrnce. Vždy kupujte nerezové tlakové hrnce zaručené kvality, jejichž používání je zcela bezpečné.
Tlakové hrnce Perfect Pro o objemech 4,5, 6,5 nebo 8,5 l se snadno používají i otevírají, jsou naprosto bezpečné při vaření i manipulaci. Jsou vhodné na všechny typy varných zdrojů. Všechny funkce lze snadno ovládat, protože jsou umístěné na rukojeti poklice. Hrnce mají dva přednastavitelné stupně vaření.
Můžete zvolit i hrnce s děrovanou vložkou a trojnožkou pro snadnější vaření. Vaření usnadňuje i stupnice uvnitř hrnce, která slouží pro přesné a jednoduché dávkování. Tlakové hrnce se dobře myjí díky odnímatelnému držadlu.
Tlakové hrnce Perfect Pro® se vyznačují i moderním designem. Samozřejmostí je ochrana proti plameni na hrnci a držadlu. Jedním otočným regulátorem hrnec uzavřete, otevřete a nastavíte požadovaný stupeň varu. Začínající kuchaři ocení tabulku doby přípravy jednotlivých surovin. Pokud vaříte pro velkou rodinu, ale někdy pouze pro jednu až dvě osoby malé množství pokrmu, můžete využít sadu dvou stohovatelných tlakových hrnců, které nezaberou v kuchyni zbytečně moc místa.
Buďte první kdo přidá komentář