Také vám moc chutnají kyselé okurčičky? A máte raději kyselejší, sladčí nebo snad mírně pikantní? A také vám připadá, že i kdž vám okurčičky nabídnout i v jiných zemích, třeba během dovolené, jsou ty na české nejlepší?
Může za to ocet. Nejčastěji se používá ocet bzenecký, tedy ocet z Bzence, případně ze Znojma, což je oblast, kde je u nás tradice zavařování opravdu silná. Tento kvasný lihový ocet má jedinečný výrobní postup a jeho chuť ovlivněná obsahem karamelu a estragonu dělá kyselé okurky kyselými okurkami.
Pikantní kyselé okurky
Pro zavařování budeme potřebovat kromě zhruba 3 kg okurek i 2 litry vody, 600 ml octa, 75 g soli, 100 g cukru a 20 ks sacharinu, lžíci hořčičného semínka, kopr, křen, mrkev, cibuli, 10 kuliček nového koření a 10 kuliček celého pepře, 3 bobkové listy a 1 chili papričku na každou sklenici, třeba chili de arbol. Pak stačí uvařit lák, pořádně napěchovat omyté okurky do láhve. Sterilujeme 20 minut při 85 stupních Celsia. Dobrou chuť
Buďte první kdo přidá komentář