Borůvkový koláč s jogurtem

jogurtovy kolac s boruvkami

Jogurtové koláče jsou velmi vyhledávané. Jsou totiž velmi jednoduché na přípravu a chutí se dají srovnávat s kynutou klasikou. Zkuste i vy jednoduchý litý koláč s ovocem a žmolenkou. Recept je pro formu o průměru 22 cm. Pokud chcete celý plech, suroviny zdvojnásobte. Na odměření vám postačí kelímek od jogurtu.

Budete potřebovatjogurtovy kolac s boruvkami

  • 300 g bílého jogurtu (velký kelímek)
  • 1 kelímek (300 ml) polohrubé mouky
  • 1⁄2 kelímku krupicového cukru
  • 1⁄2 kelímku oleje
  • 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • špetku soli

Máslo a hrubou mouku na plech

Sezónní ovoce, nejlépe borůvky (asi 800g)

Na žmolenku budete potřebovat

  • 80 g másla o pokojové teplotě
  • 80 g hrubé mouky
  • 80 g cukru krupice
  • špetku skořice (můžete vynechat)

Postup přípravy: Omyjte ovoce a nechte ho okapat, předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte všechny sypké suroviny na těsto, přidejte jogurt a vše ostatní a vyšlehejte těsto. To vylejte do vymazané a vysypané formy a poklaďte ovocem. Ručně vypracujte žmolenku a navršte na ovoce.

Pečte asi 25 minut, dokud drobenka nezezlátne.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*