Zelený čtvrtek si žádá velikonoční jídlo, navíc zelené. Doporučuje se také pít kopřivový čaj. Rozhodně nic nezkazíte, pokud si oblečete něco zeleného. Název dne je podle některých podle zeleného rouna, podle druhých jako omyl při překladu způvodního německého názvu Greindonnerstag (lkavý čtvrtek). Tak i tak se ale připomíná především Ježíšova večeře na rozloučenou a zrazení Jidášem. Nejen zelený pokrm, ale také kynuté pečené jidáše pomazané rozpuštěným medem s máslem, byste si dneska měli dát. Zkuste je udělat podle našeho receptu, jsou výtečné! Recept na kynuté jidáše najdete ZDE.
Související články
Jak na praní péřových bund a kabátů?
Pokud se rozmýšlíte, zda se vyplatí investovat do kvalitní péřové bundy, tak dle našeho názoru rozhodně ano. Péřová bunda vyniká tím, jak lehká je, ale zároveň tím, že byste jen těžko hledali bundu, která vás Číst dále […..]
Zaměřeno na dvouletky
Trvalky ani jednoletky na většině zahrad nechybí. Dvouleté květiny jsou někdy trochu neprávem opomíjeny. V dnešním článku si zkusíme připomenout, jaké dvouletky zdobily záhonky našich babiček a jaké dvouletky by mohly zdobit i ty vaše. Nemusíte Číst dále […..]
Vodní plocha zkrášlí vaší zahradu.
Mnoho lidí volí na své zahradě vodní plochu. Nemusí se jednat vždy o klasický bazén. Pokud bazén do stylu vaší zahrady nezapadá, není nutné na koupání v zahradě úplně zapomenout. Optimálním řešením, které nenaruší design krásné Číst dále […..]
Buďte první kdo přidá komentář