Milujete vůni grilovaného masa či zeleniny? Kdo by si rád nepřipravil pokrm tímto tradičním způsobem? Samozřejmě ve společnosti přátel v té nejlepší možné atmosféře. Jestliže pravidelně pořádáte gril párty anebo si jen grilujete jídlo doma sami, potřebujete samozřejmě kvalitní gril. Jeho výběr dnes není ve spleti nejrůznějších zařízení vůbec jednoduchý. Jestliže chcete vsadit na klasiku, vaší volbou budou grily na dřevěné uhlí. Jaké jsou jejich hlavní přednosti a proč volit právě některý z nich? Na to si odpovíme v následujících řádcích.
Nízká cena, stoprocentní výsledky
Hlavní předností grilů na dřevěné uhlí je především fakt, že maso dostane tu správnou chuť a dokonale voní. Přítomnost ohně je zkrátka na výsledku znát na rozdíl od elektrických nebo plynových grilů. Příprava jídel na nich nápadně připomíná standardní pečení v troubě. Velmi příznivá je i cena modelů na dřevěné uhlí. Plynové i elektrické jsou podstatně dražší, a to často až o několik 1 000 korun. Spolehnout se můžete i na maximální nezávislost. Stačí mít jen dřevěné uhlí, sirky či zapalovač a můžete bez problémů začít. Často jsou navíc některé grily na dřevěné uhlí takové, že není potíž je složit a vzít s sebou třeba i na výšlap, případně kamkoli jinam.
Podle čeho vybírat grily na dřevěné uhlí?
Aspektů volby tohoto správného modelu je hned několik. V první řadě byste si měli uvědomit, pro kolik osob budete standardně pokrmy připravovat. Podle toho budete volit celkovou velikost grilovací plochy. Dále dbejte na to, aby byl gril pevný a bytelný. Příprava jídel na vratkých konstrukcích je nejen nepříjemná, ale ve finále i nebezpečná. Určitě není od věci, když má daný typ dvě plochy, jednu na grilování a druhou na ohřívání. V neposlední řadě se zaměřte i na design, případně jednoduchost, nebo naopak složitost údržby.
1 Trackback / Pingback