Tento výborný pokrm potěší nejen vegetariány. Jde o zdravé jídlo ze samých zdravých surovin:
20 dkg pastináku, sladký́ch nebo normálních brambor a cukýny
1 celozrnná houska, 150 g přepuštěného másla, 125 ml zakys. smetany
½ šálku nasekaných jarních bylinek, 30 g strouhaného parmazánu
30 g opražených piniových semínek, 200 ml kuřecího vývaru
1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, muškátový oříšek
Rozsekáme nebo nastrouháme housku s částí másla, částí bylinek, parmazánem a piniovými semínky. Zakysanou smetanu, vývar, zbývající bylinky, muškátový oříšek, sůl a pepř a krátce zahřejeme. Brambory a ostatní přísady očistíme nakrájíme na kolečka a postupně vrstvíme do máslem vymazané nádoby. Vrstvy postupně proléváme smetanovou směsí a posypeme ochucenou strouhankou. Zapékáme asi ½ hodiny, necháme vychladnout, nakrájíme a znovu opečeme.
Buďte první kdo přidá komentář