Losos se špenátem v listovém těstě

losos

lososNa toto zdravé, jednoduché jídlo budeme potřebovat:

1 balení listového těsta, filet z lososa,400 g listového špenátu (může být i mražený)
2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, 150 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku, 1 šalotka, citrónová šťáva, bílý pepř,sůl, 2 vejce
Brambory jako přílohu

Ač to tak nevypadá, tak příprava tohoto pokrmu je velmi jednoduchá. Listové těsto necháme rozmrznout (je lepší použít chlazené) a vyválíme ho na dvě části. Obě musí být o trochu delší než lososvé filety. Rozmrazíme mražený špenát. Čerstvý je potřeba spařit ve vroucí vodě. V obou případech ho ale pečlivě zbavíme vody. Šalotku s česnekem spěníme na másle, přidáme špenát, osolíme, opepříme a odstavíme. Lososa opepříme, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou.

A teď už jen bešamelová omáčka. Tu připravíme tak, že v teflonovém kastrolku zpěníme máslo, zasypeme hladkou moukou, zalijeme smetanou a uvaříme hustý bešamel. Osolíme, opepříme a do chladnoucího vmícháme žloutek a podle chuti nasekané bylinky nebo kopr. Na pečicí papír umístíme vidličkou propíchané těsto. Těsto poklademe špenátem, lososem a zalijeme bešamelem. Těsto zavineme do štrůdlu a dáme vychladnout do ledničky. Vychladlý štrůdl potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct asi na půl hodiny při 160 °C.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*