Čokoládové dezerty jednoduše nemají chybu. Zkuste koláč plný zdravého karobu bez vajec, mléka a másla. Budete překvapení, jak je výborný. Puritánům ale můžete zamlčet, že hlavní surovinou jsou fazole adzuki.
Budete potřebovat
200g adzuki fazolí
200g rýžové mouky
60 g medu
1 zralý banán
100-150ml rostlinného mléka
60g karobu
½ vanilkového lusku
1 lžičku jedlé sody
špetku soli
Postup:
Fazole namočte do studené vody nejlépe den předem a následně uvařte do měkka.
Pak už je postup naprosto jednoduchý. Zchladlé fazole rozmixujte, přidejte další tekuté ingredience a ještě jednou prožeňte mixérem za pomalého přisypávání sypkých surovin.
Pečeme v pečícím papírem vyloženém pekáčku na 170 stupňů asi 40 minut, dokud se těsto nebude lepit na špejli. Podávejte horké nebo vychladlé, obě varianty mají své kouzlo.
Buďte první kdo přidá komentář