Recept na výtečný rychlý koláč nám zaslala paní Jana z Kadaně. Základem je klasický piškot, nebo se nechte inspirovat jednoduchým litým těstem.
Budete potřebovat
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru
½ hrnku oleje, ½ hrnku mléka
Všechny suroviny smícháme a ušleháme metličkami. Piškot upečeme ve vymazaném a vysypaném plechu. Na vychladlé těsto namažeme opravdu vynikající krém, který umícháme ze šlehačky, do které přidáme 1 mandarikový kompot i s nálevem. Přisypeme pudink bez vaření a ztužovač šlehačky. Krém nám hned ztuhne a je moc dobrý. Následně koláč pokapeme čokoládou. Bude vláčný celý týden, ale jistě tak dlouho nevydrží.
Všechny recepty na koláč Hrk obsahují ještě vejce, které jste při opisování zřejmě zapomněla napsat.