Také už se vám to stalo několikrát? Perníčky jako ze škatulky, ale cukrovou polevu ne a ne trefit nejen chuťově, ale také správnou konzistencí. Zkuste naši odzkoušenou dokonale vyváženou polevu. Zdobit pak můžete klasickým sáčkem s ustříhnutým rohem, pytlíkem z pečícího papíru nebo nějakým profi „udělátorem“. Zejména pro dětské zdobiče se nám osvědčila cukrářská zdobicí tužka Delicia s několika nástavci.
Ingredience
- 1 bílek z vejce vel. M
- 1 lžíce šťávy z citrónu nebo citronky
- 15-20 dkg cukru moučka
- 1 vrchovatá lžička bramborového nebo kukuřičného škrobu
Postup
V bílku pomalu rozmícháme 15 dkg cukru se škrobem. Přidáme citronovou šťávu a vidličkou vymícháme v hmotu. Správnou hustotu poznáte „párátkovou zkouškou“. Párátkem nebo špejlí naberete trochu polevy a kápnete na talířek, když drží tečky tvar a neroztékají se, je poleva akorát.
Přidali jste na začátek příliš mnoho cukru? Nevadí, polevu zřeďte trošičkou vody nebo citronové šťávy. Pokud je poleva naopak příliš řídká, přidejte další moučkový cukr a opět vymíchejte v hladkou zdobící polevu.
Buďte první kdo přidá komentář