Nejlepší bílá cukrová poleva na perníčky

zdobeni pernicku

Také už se vám to stalo několikrát? Perníčky jako ze škatulky, ale cukrovou polevu ne a ne trefit nejen chuťově, ale také správnou konzistencí. Zkuste naši odzkoušenou dokonale vyváženou polevu. Zdobit pak můžete klasickým sáčkem s ustříhnutým rohem, pytlíkem z pečícího papíru nebo nějakým profi „udělátorem“. Zejména pro dětské zdobiče se nám osvědčila cukrářská zdobicí tužka Delicia s několika nástavci.

zdobeni pernicku

Ingredience

  • 1 bílek z vejce vel. M
  • 1 lžíce šťávy z citrónu nebo citronky
  • 15-20 dkg cukru moučka
  • 1 vrchovatá lžička bramborového nebo kukuřičného škrobu

Postup

V bílku pomalu rozmícháme 15 dkg cukru se škrobem. Přidáme citronovou šťávu a vidličkou vymícháme v hmotu. Správnou hustotu poznáte „párátkovou zkouškou“. Párátkem nebo špejlí naberete trochu polevy a kápnete na talířek, když drží tečky tvar a neroztékají se, je poleva akorát.

tuhost cukrove polevy

Přidali jste na začátek příliš mnoho cukru? Nevadí, polevu zřeďte trošičkou vody nebo citronové šťávy. Pokud je poleva naopak příliš řídká, přidejte další moučkový cukr a opět vymíchejte v hladkou zdobící polevu.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*