Seriál: chlebíčky podle Markéty Hrubešové 3

chlebicky s mozarellou

Chlebíček s mozzarellou a bazalkovým pestem

chlebicky s mozarellou

Kdo by nemiloval italský sýr s velmi jemnou chutí. K dostání je mozzarella z kravského nebo buvolího mléka. Výborně se hodí k rajčatům a bazalce, ostatně bazalkové pesto je hlavní ingrediencí také dnešního receptu. Chlebíčky zkuste udělat třeba ba Silvestrovskou párty. Rozhodně neprohloupíte! A pokud se také bojíte, že během veselice splácáte páté přes deváté, zkuste hořko-sladký aperitiv Metropol Bianco ideálně naladí chuťové buňky na pohoštění ve formě chlebíčků.  Díky kombinaci vína a koření je ideální jako přípitek před jídlem, již staří Římané totiž věděli, že musí žaludek na hodování připravit.

Budete potřebovat:

  • 1 mozzarella
  • 2 menší rajčata
  • hrst oliv
  • hrst bazalkových lístků
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce semínek (slunečnicová, dýňová, piniová)
  • ½ stroužku česneku
  • olivový olej, špetka soli

Postup:

1. Utřete česnek. Bazalku, parmazán, špetku soli a semínka společně s česnekem umixujte tyčovým mixérem.

2. Po troškách přilévejte olivový olej a neustále mixujte, dokud nedosáhnete ideální konzistence pesta.

3. Rozpulte rajčata, lžící je zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.

4. Olivy rozpulte a nakrájejte mozarellu na plátky.

5. Pestem potřete pečivo, na každý chlebíček dejte plátek mozarelly a několik kostiček rajčete. Ozdobte olivami a je hotovo.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*