Chlebíček s mozzarellou a bazalkovým pestem
Kdo by nemiloval italský sýr s velmi jemnou chutí. K dostání je mozzarella z kravského nebo buvolího mléka. Výborně se hodí k rajčatům a bazalce, ostatně bazalkové pesto je hlavní ingrediencí také dnešního receptu. Chlebíčky zkuste udělat třeba ba Silvestrovskou párty. Rozhodně neprohloupíte! A pokud se také bojíte, že během veselice splácáte páté přes deváté, zkuste hořko-sladký aperitiv Metropol Bianco ideálně naladí chuťové buňky na pohoštění ve formě chlebíčků. Díky kombinaci vína a koření je ideální jako přípitek před jídlem, již staří Římané totiž věděli, že musí žaludek na hodování připravit.
Budete potřebovat:
- 1 mozzarella
- 2 menší rajčata
- hrst oliv
- hrst bazalkových lístků
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 lžíce semínek (slunečnicová, dýňová, piniová)
- ½ stroužku česneku
- olivový olej, špetka soli
Postup:
1. Utřete česnek. Bazalku, parmazán, špetku soli a semínka společně s česnekem umixujte tyčovým mixérem.
2. Po troškách přilévejte olivový olej a neustále mixujte, dokud nedosáhnete ideální konzistence pesta.
3. Rozpulte rajčata, lžící je zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.
4. Olivy rozpulte a nakrájejte mozarellu na plátky.
5. Pestem potřete pečivo, na každý chlebíček dejte plátek mozarelly a několik kostiček rajčete. Ozdobte olivami a je hotovo.
Buďte první kdo přidá komentář