Chlebíčky s hráškovou pěnou
Možná ani netušíte, že hrášek je zelenina, ale pokud zcela dozraje a usuší se, jde o luštěninu. Hrášek je velmi prospěšný zdraví a proto ho konzumujte v co největším množství. Nejlepší je samozřejmě čerstvý, v kuchyni je ale hojně využíván také sterilovaný nebo mražený. Zkuste recept známé herečky na jednoduché, velmi efektní chlebíčky, kterými můžete pohostit sváteční hosty.
Budete potřebovat:
- 100 g mraženého zeleného hrášku
- 1 mozzarella
- 2 lžíce sýru žervé
- špetka cukru a soli
- citronová šťáva
- lístky bazalky na ozdobu
Postup:
1. Vložte hrášek do osolené vroucí vody, vařte přibližně 2 minuty.
2. Sceďte a schovejte si trochu vývaru do jiné nádoby. Hrášek poté propláchněte ledovou vodou.
3. Hrášek, sýr žervé a cukr dejte do vyšší nádoby a umixujte tyčovým mixérem. Pokud je směs příliš hustá, přidejte chladný vývar a opět mixujte.
4. Opatrně přidejte citronovou šťávu a sůl dle chuti.
5. Nakrájejte mozarellu na stejně tlusté plátky.
6. Natřete pečivo hráškovou směsí, každý chlebíček pak ozdobte plátkem mozarelly a lístkem bazalky.
Jednoduché že? Dobrou chuť!
Buďte první kdo přidá komentář