Seriál: chlebíčky podle Markéty Hrubešové 2

chlebicky s mozarellou

Chlebíčky s hráškovou pěnou

 

Možná ani netušíte, že hrášek je zelenina, ale pokud zcela dozraje a usuší se, jde o luštěninu. Hrášek je velmi prospěšný zdraví a proto ho konzumujte v co největším množství. Nejlepší je samozřejmě čerstvý, v kuchyni je ale hojně využíván také sterilovaný nebo mražený. Zkuste recept známé herečky na jednoduché, velmi efektní chlebíčky, kterými můžete pohostit sváteční hosty.

Budete potřebovat:

  • 100 g mraženého zeleného hrášku
  • 1 mozzarella
  • 2 lžíce sýru žervé
  • špetka cukru a soli
  • citronová šťáva
  • lístky bazalky na ozdobu

Postup:

1. Vložte hrášek do osolené vroucí vody, vařte přibližně 2 minuty.

2. Sceďte a schovejte si trochu vývaru do jiné nádoby. Hrášek poté propláchněte ledovou vodou.

3. Hrášek, sýr žervé a cukr dejte do vyšší nádoby a umixujte tyčovým mixérem. Pokud je směs příliš hustá, přidejte chladný vývar a opět mixujte.

4. Opatrně přidejte citronovou šťávu a sůl dle chuti.

5. Nakrájejte mozarellu na stejně tlusté plátky.

6. Natřete pečivo hráškovou směsí, každý chlebíček pak ozdobte plátkem mozarelly a lístkem bazalky.

Jednoduché že? Dobrou chuť!

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*