Klasický bramborový salát zná každý – a i tak jsou na něho desítky receptů. Někdo ho dělá z vlažných brambor, druhý zase ze studených. Stejně tak může být pojidlem jogurt či majonéza. Už ani nemluvím o tom, co vše do salátu přidat od hrášku až po nakrájené jablíčko. Tento bramborový salát je poněkud více svěží a hodí se jako příloha masu klidně i v létě.
10 ingrediencí – 40 minut – 370 kalorií
Ingredience:
- 2 brambory (velké)
- sůl
- ½ zelené papriky
- 1 rajče (velké, nakrájené na plátky)
- 1 avokádo (zralé)
- 1 chilli paprička (Jalapeno, nasekaná – volitelné)
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 1 limetka (šťáva a kůra)
- mletý černý pepř
- koriandr (nasekaný)
Postup:
Brambory důkladně omyjte a nakrájejte na plátky o šířce ½ centimetru. Vařte ve studené vodě se solí, dokud nezměknou. Nechte okapat a poté propláchněte plátky ve studené vodě. Nechte zcela vychladnout. Rozmačkejte avokádo a smíchejte ho s chilli (Jalapeno) papričkou, česnekem a šťávou a kůrou z limetky. Lehce posolte a opepřete. Položte plátky brambor na talíř a na to navrstvěte rajčata a zelenou papriku. Dochuťte solí a pepřem. Servírujte s velkým kopečkem Guacamole a lehce posypané koriandrem.
Buďte první kdo přidá komentář