Remoska, klasika v České kuchyni.

Remosky

RemoskyJedním kuchyňských spotřebičů, který se těší stále stejně velké oblibě v mnoha domácnostech, je český unikát, stará známá remoska.

V současnosti si můžete vybrat z modernizovaných modelů s nepřilnavou úpravou povrchu, jejichž klasický vzhled však samozřejmě zůstal zachován. A co kuchaře i strávníky na remosce tak láká? Především je to snadná a rychlá příprava mnoha a mnoha pokrmů.

S remoskou si vystačíte i v kuchyni, kde chybí ať už plynová nebo elektrická trouba. V remosce lze pokrmy péct i zapékat. Maso i zelenina připravené v remosce zůstanou šťavnaté. Vepřové, králičí i drůbeží maso bude mít díky pečení z horní strany krásně křupavou kůžičku.

Její výhodou je opravdu jednoduchá údržba a obsluha bez nutnosti regulace teploty.Vaření v remosce zvládne i naprostý začátečník v kuchyni. Navíc díky přípravě jídla v remosce budete potřebovat minimum nádobí. Pro přípravu zapečených brambor či těstovin s masem či zeleninou, stačí poskládat vrstvy jednotlivých surovin do nádoby remosky, zalít smetanou či rozšlehaným vejcem a za půl hodiny můžete pokrm servírovat.

Nezměněné zůstalo i základní schéma remosky, tedy odnímatelné víko s topnou spirálou, mísa a stojánek, který oddělí horkou nádobu od podkladu. Stejně jako před dvaceti či třiceti lety můžete zvolit ze dvou velikostí remosek v novém kabátu. V té menší, Remosce Original snadno připravíte zhruba dvě až tři porce pokrmu, větší Remoska Grand umožní připravit jídlo zhruba pro čtyři až pět strávníků.

Nová remoska má díky použitým materiálům nižší spotřebu elektrické energie, než původní modely.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*