Medové perníčky snadno a rychle

perníčky

perníčkyVánoce se blíží mílovými kroky a mnozí už začínají s pečením cukroví. Ne každý sice chce mít napečeno dvacet druhů cukrovíček, na něčem sladkém si ale během vánočních svátků pochotná opravdu každý.

Pokud s pečením teprve začínáte nebo vařením a pečením nechcete strávit víc času, než je nezbytně nutné, je dnešní recept určený právě vám. Jedná se o recept rychlý a jednoduchý, nebudete potřebovat a kuchyňskou váhu ani ruční šlehač. Tyto medové perníčky mají hned několik výhod. V troubě moc nenabydou, takže jsou vykrajované tvary lépe patrné, jsou hned měkké, takže můžete společně s dětmi nejenom zdobit, ale i ochutnávat. Těsto se dobře zpracovává, nelepí se k válečku.

Co budeme potřebovat na 2 plechy perníčků?

2 vejce

půl hrnku moučkového cukru

2 hrnky hladké mouky

1/4 másla nebo Hery

2 polévkové lžíce medu

1/4 prášku do perníku

Pracovní postup:

V míse promícháme vajíčka s moučkovým cukrem, přidáme změklé máslo a 2 lžíce medu. K vzniklé směsi přidáváme postupně mouku promíchanou s práškem do perníku až vznikne kompaktní těsto. To pak necháme alespoň hodinu odležet v lednici. Pokud chceme perníčky chuťově výraznější, přidáme do těsta trochu perníkového koření (skořice, kardamon) nebo lžičku kvalitního kakaa. Těsto vyválíme na zhruba 0,5 cm tlustou placku a vykrájené tvary potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů do mírného zhnědnutí, zhruba 10 minut.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*