Vánoce se blíží mílovými kroky a mnozí už začínají s pečením cukroví. Ne každý sice chce mít napečeno dvacet druhů cukrovíček, na něčem sladkém si ale během vánočních svátků pochotná opravdu každý.
Pokud s pečením teprve začínáte nebo vařením a pečením nechcete strávit víc času, než je nezbytně nutné, je dnešní recept určený právě vám. Jedná se o recept rychlý a jednoduchý, nebudete potřebovat a kuchyňskou váhu ani ruční šlehač. Tyto medové perníčky mají hned několik výhod. V troubě moc nenabydou, takže jsou vykrajované tvary lépe patrné, jsou hned měkké, takže můžete společně s dětmi nejenom zdobit, ale i ochutnávat. Těsto se dobře zpracovává, nelepí se k válečku.
Co budeme potřebovat na 2 plechy perníčků?
2 vejce
půl hrnku moučkového cukru
2 hrnky hladké mouky
1/4 másla nebo Hery
2 polévkové lžíce medu
1/4 prášku do perníku
Pracovní postup:
V míse promícháme vajíčka s moučkovým cukrem, přidáme změklé máslo a 2 lžíce medu. K vzniklé směsi přidáváme postupně mouku promíchanou s práškem do perníku až vznikne kompaktní těsto. To pak necháme alespoň hodinu odležet v lednici. Pokud chceme perníčky chuťově výraznější, přidáme do těsta trochu perníkového koření (skořice, kardamon) nebo lžičku kvalitního kakaa. Těsto vyválíme na zhruba 0,5 cm tlustou placku a vykrájené tvary potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů do mírného zhnědnutí, zhruba 10 minut.
Buďte první kdo přidá komentář