Zanedlouho bude Mezinárodní den kávy

kava barista

Měli jste už možnost si vyzkoušet rozdíl mezi kávou, kterou vám připraví v běžné kavárně a tou, kterou se vším svým uměním nabízí zkušený mistr barista? Jestliže nepatříte ke svátečním konzumentům kávy, ale její šálek patří k nezbytné součásti každého dne, určitě to poznáte. Ovšem na Mezinárodní den kávy, který se všude po světě slaví 1. října, bychom si měli dopřát opravdu tu dobrou.

kava barista

Ani nemusíme vyhledávat podnik, ve kterém kávu připravuje mistr barista – s dobrým kávovarem a z dobré suroviny si ji můžeme připravit i sami. Dokonalou chuť kávy v každém šálku můžeme dosáhnout díky originálnímu systému nízkotlakého předspaření a konstantní teploty vody během extrakce například s kávovarem Catler ES 8011 SE.

Co takové předvaření pro kvalitu připravované kávy znamená? Během něho se totiž na kávu dostává voda pod tlakem přibližně 2 až 4 bary a díky tomu káva nabobtná. To také znamená, že se z ní lépe uvolňuje aroma a plná chuť. Pak teprve se na ni dostává horká voda při plném tlaku, takže extrakce nápoje je naprosto skutečně rovnoměrná. Konstantní teplotu vody během tohoto procesu zajišťuje PID systém, jenž zvýší teplotu vody nejefektivnějším způsobem, aniž by překročil přednastavenou hodnotu ideální pro přípravu espressa. Voda pro extrakci tak bude mít vždy nastavenou teplotu, i když jste před tím např. napěňovali mléko nebo jen napouštěli horkou vodu.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*