Červená řepa je mnohdy opomíjená, třebaže právě nyní ji seženete i na farmářských trzích doslova za pár korun. Stačí ji oloupat, uvařit a přidat třeba do perníku. Získáte tak zdravější variantu klasického dezertu.
Budete potřebovat:
- 2 větší bulvy červené řepy (můžete použít i předvařenou vakuovanou)
- 3 šálky polohrubé mouky
- 1,5 šálku třtinového cukru
- 1/2 šálku oleje
- 1 šálek mléka
- 2 vejce velikosti
- 3 vrchovatých polévkových lžic kakaa
- 1 prášek do perníku
- 1 malou lžičku jedlé sody
- špetku soli
Postup: Uvaříme řepu do měkka, rozmixujeme a vyšleháme se zbylými surovinami. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a pečeme na 180 °C asi 35 minut.
Buďte první kdo přidá komentář