Francouzská omáčka Suzette na palačinky

Suzette palacinky

Recept na omáčku na palačinky je v mnoha obměnách ve francouzské kuchyni velmi oblíbený. My jsme zkusili takový, který je z běžně dostupných surovin, jednoduchý na přípravu a jednoduše geniální. Zkuste a už nebude chtít jinak, ostatně jako Francouzi, kteří si na palačinkách s touto sladkou omáčkou pochutnávají díky šéfkuchaři Henriku Charpentierovi již více než 120 let.

Budete potřebovatSuzette palacinky

  • 100 g cukru krupice nebo třtinového cukru
  • kůru z ½ bio citronu, šťávu z celého
  • kůru z ½ bio pomeranče, šťávu z celého
  • 1/2 másla (125 g)
  • panák (5cl) pomerančového likéru Grand Marnier (pokud budete flambovat)

Jak na to?

Usmažíme palačinky, nejlépe podle francouzského receptu (recept na ně najdete zde). Následně na pánvi s nepřilnavým povrchem necháme mírně zkaramelizovat cukr, přidáme kůru a šťávu z citrusů a dobře rozmícháme. Za stálého míchání necháme omáčku zredukovat a přidáme máslo. Když se rozpustí, vložíme do omáčky palačinku, kterou složíme do tvaru trojúhelníku a na ní nalijeme likér a opatrně oflambujeme. Pokud se tomuto kroku vyhnete, nic se nestane, palačinky se Suzette přelivem budou výtečné tak i tak. Na druhou stranu své přátele flambováním rozhodně ochromíte!

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*