Ne vše bylo za minulého režimu špatné. Já například dlouho hledala recept na kokosové řezy, které jsme jako malá milovala. Prodávaly se jako velký obdélník, který jste si s maminkou vždy rozpůlili. Když jsem ochutnala tento recept, hned jsme si vzpomněla na jemné nadýchané piškotové těsto a kokosový šlehačkový krém. Mňam! Určitě musíte vyzkoušet. Recept je na velký vyšší plech.
Budete potřebovat (KORPUS)
- 7 vajec vel. M
- 7 lžic cukru krupice nebo třtinového cukru
- 7 lžic polohrubé mouky
- ½ lžičky prášku do pečení (pro jistotu)
- 3 lžíce kakaa na pečení
- 1 lžíci citronové šťávy
- 3 lžíce oleje
- špetku soli
Budete potřebovat (KRÉM)
- 600 ml smetany na šlehání
- 1,5-2 lžíce moučkového cukru (nebo podle chuti)
- ½ balení kokosového pudinku bez vaření Dr. Oetker Creme Olé
Dále:
- strouhaný kokos na posypání,
- máslo a hrubou mouku na vymazaní a vysypání plechu
Postup:
Troubu dejte předehřát na 180 °C. Plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo vyložte pečícím papírem. Oddělíme žloutek a bílek a z bílků se špetkou soli vyšleháme tužší sníh. Do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do světlé pěny. Přidáme olej a citronovou šťávu a po lžících pomalu přidáváme polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec kakao. Pak už jen ručně vmícháme bílkový sníh.
Pečeme asi 25 minut na 180 °C. Špejlí zkusíme, zda se těsto nelepí. Necháme zcela vychladnout.
Následně si připravíme smetanový krém. Do téměř ušlehané šlehačky přidáme cukr a kokosový pudink, vyšleháme a navršíme na korpus. Trochu sklepneme, uhladíme a zasypeme strouhaným kokosem. Dezert dáme uležet do chladničky.
Buďte první kdo přidá komentář