Recept na retro kokosové řezy

kokosovy kolac

Ne vše bylo za minulého režimu špatné. Já například dlouho hledala recept na kokosové řezy, které jsme jako malá milovala. Prodávaly se jako velký obdélník, který jste si s maminkou vždy rozpůlili. Když jsem ochutnala tento recept, hned jsme si vzpomněla na jemné nadýchané piškotové těsto a kokosový šlehačkový krém. Mňam! Určitě musíte vyzkoušet. Recept je na velký vyšší plech.

Budete potřebovat (KORPUS)

  • 7 vajec vel. M
  • 7 lžic cukru krupice nebo třtinového cukru
  • 7 lžic polohrubé mouky
  • ½ lžičky prášku do pečení (pro jistotu)
  • 3 lžíce kakaa na pečení
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • 3 lžíce oleje
  • špetku soli

Budete potřebovat (KRÉM)

  • 600 ml smetany na šlehání
  • 1,5-2 lžíce moučkového cukru (nebo podle chuti)
  • ½ balení kokosového pudinku bez vaření Dr. Oetker Creme Olé

Dále:

  • strouhaný kokos na posypání,
  • máslo a hrubou mouku na vymazaní a vysypání plechu

Postup:

Troubu dejte předehřát na 180 °C. Plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo vyložte pečícím papírem. Oddělíme žloutek a bílek a z bílků se špetkou soli vyšleháme tužší sníh. Do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do světlé pěny. Přidáme olej a citronovou šťávu a po lžících pomalu přidáváme polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec kakao. Pak už jen ručně vmícháme bílkový sníh.

Pečeme asi 25 minut na 180 °C. Špejlí zkusíme, zda se těsto nelepí. Necháme zcela vychladnout.

Následně si připravíme smetanový krém. Do téměř ušlehané šlehačky přidáme cukr a kokosový pudink, vyšleháme a navršíme na korpus. Trochu sklepneme, uhladíme a zasypeme strouhaným kokosem. Dezert dáme uležet do chladničky.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*