Jsou cenově dostupné a k tomu báječně chutnají. Řeč je o karbanátcích, jídle tzv. poslední záchrany, na kterém si přitom pochutná celá rodina. A navíc vám nedají ani moc práce. Přizvete-li si k jejich přípravě kuchyňského robota, budete je moci servírovat ještě dřív.
Jaké karbanátky máte rádi? Upřednostňujete kuřecí, hovězí, vepřové, nebo ty šťavnaté míchané? Skvělé jsou všechny. S cibulkou (doporučujeme ji nejprve osmahnout), česnekem, vejcem a trochou strouhanky, která jim dodá na objemu. Přidat do nich ale můžete i hořčici, kečup nebo jiná dochucovadla. Báječně chutnají ale jen ty osolené a opepřené. A co k nim? Brambory, bramborovou kaši, hranolky, krokety, popřípadě krajíček chleba. Dejte si to, na co máte momentálně chuť. A když karbanátek vložíte do rozkrojené žemle, na něj dáte plátek sýra, rajčete, řepy, pár koleček cibule a list salátu, budete mít skvělý hamburger.
Jak zpracovat maso?
Karbanátky, to není nic jiného než placička z mletého masa. Tajemství jejich úspěchu, tedy skvělé chuti, tkví v jejich zpracování. Veškeré ingredience je v první řadě třeba pečlivě zpracovat. Důležité je, aby se dobře promísily. Pokud nechcete spoléhat na své ruce, můžete si přizvat na pomoc kuchyňský robot. Ideálně toho multifunkčního, který míchá, šlehá i hněte. A cibulku vám zase do perfektní podoby naseká food procesor.
Jaký model zvolit?
Při výběru kuchyňského spotřebiče se vyplácí vsadit na renomovanou značku, která je přeci jen známkou kvality. Každý kuchař ví, že sázkou na jistotu jsou kuchyňské roboty Kenwood Chef, které vám bez nadsázky pomohou připravit mistrovské dílo. To gurmánské tedy určitě. Díky bohaté škále příslušenství a nástavců navíc zvládají hned několik činností najednou. Mixují, melou, krájí, odšťavňují, sekají, některé dokonce i váží. Díky tomu vám takový spotřebič v kuchyni i ušetří spoustu místa. Zatímco mixér, mlýnek, kráječ a odšťavňovač by vám zabral minimálně jednu kuchyňskou poličku, tento krasavec se vám může vyjímat přímo na kuchyňské lince. On totiž i skvěle vypadá. Volba je zkrátka jasná, nebo ne?
Buďte první kdo přidá komentář