Jak si připravit perfektní espresso pomocí pákového kávovaru?

Káva je bez debat jeden z nejoblíbenějších nápojů napříč všemi kulturami. Lidé si ji zamilovali díky jejím schopnostem zatočit s únavou, přinést lepší náladu a zlepšit pozornost. Stejně tak působí jako antioxidant a dokonce funguje jako prevence neurodegenerativních onemocnění. Jak si připravit dokonalé espresso u sebe doma?

Jednoduchá příprava

Ze všeho nejdříve si musíte vybrat spolehlivý pákový kávovar s mlýnkem. Právě ten se stane středobodem všech kávových pokusů a se vším vám pomůže.

Samozřejmě nesmíte zapomenout ani na důležitost kvalitní kávy. Kupujte ji jen ve formě celých zrn (káva by se měla mlít až těsně před samotnou přípravou, aby neztratila své aroma). Arabika vás potěší jemnější a lehce nasládlou chutí, zatímco robusta je naopak silnější (obsahuje více kofeinu) a více hořká. Pro přípravu espressa potřebujete přibližně 6–9 gramů kávy.

Jak připravit kávu v pákovém kávovaru? Začneme mletím – hrubé mletí znamená slabší kávu, zatímco jemné naopak silnější. V případě espressa počítejte spíše s jemnějším mletím. Na pákovém kávovaru tedy nastavíte příslušnou hrubost mletí a nastavíte optimální množství namleté kávy. U pákových kávovarů De’Longhi si můžete nastavit i teplotu vody pro výsledný druh kávového nápoje.

Namletou kávu napěchujete pomocí tamperu do páky a nasadíte do kávovaru. O zbytek přípravy už se postará kávovar sám.

Chcete-li si zajistit opravdu kvalitní zážitek, nezapomeňte ještě před nalitím kávy nahřát hrnek.

Ideální pákový kávovar pro vás

Sháníte cenově přijatelný a vychytaný pákový kávovar? Pak se podívejte na internetové stránky De’Longhi. Stačí si rozkliknout některé z výše vložených odkazů.

Objevíte širokou škálu pákových kávovarů s mlýnkem i bez mlýnku, díky nimž si snadno připravíte výbornou kávu v pohodlí domova.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*