Recept na nejlepší kefírovou buchtu

kefirova buchta

Kefírová buchta je naprostou lahůdkou. Je jemná, nadýchaná a vláčná. Rozhodně není jen pro ty, kteří mají rádi kefír a jiné kysané mléčné výrobky. Že je buchta z kefíru totiž vůbec nepoznáte! V lednici vydrží i 4 dny, ale buďte si jistí, že tak dlouho nevydrží. Zkuste náš recept, který se vždy povede. Pokud jste někdy slyšeli, že kefírová buchta zdrcla, pak je to určitě tím, že nebyla vložena do předem vyhřáté trouby. Velmi důležité také je, ihned po nalití buchtu vložit do trouby a nijak s plechem zbytečně nemanipulovat.

Budete potřebovat (na celý plech):

  • 3 hrnky (200 ml) hladké mouky
  • 2,5 hrnku cukru moučka
  • 4 lžíce kakaa holandského typu
  • 1 prášek do perníku, 1 lžičku jedlé sody
  • špetku soli
  • ¾ hrnku oleje
  • 1,5 hrnku kefíru bez příchuti
  • 3 vejce
  • máslo a hrubou mouku na plech

Postup:

Troubu dejte předehřát na 200 °C. Ve větší misce smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte všechny tekuté a vyšlehejte v jemné lesklé těsto takové konzistence, aby se dalo vylít na vymazaný a vysypaný vyšší plech.

Plech opatrně dejte do vyhřáté trouby, snižte teplotu na 180 °C a pečte asi 30 minut (v závislosti na troubě). Zda je buchta upečená zkuste špejlí, na kterou se těsto nesmí lepit. Po vychladnutí nakrájejte a podávejte jen tak, nebo se šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou. Nebo obojím.

Náš tip: Tato buchta je výtečná i z domácího kefíru od kefírové houby.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*