Hlíva ústřičná má mnoho předností. Je to hlouba dlouhověkosti, protože snižuje cholesterol v krevním řečišti. Hlavní výhoda ale je, že se dá téměř celoročně zakoupit v supermarketech nebo si ji můžete vypěstovat doma díky plodivým substrátům.
Na starých ležících větvích akátu můžete najít ucha jidášova. Ta se hodí především do čínských pokrmů a polévek, ale také pod maso nebo do omáček.
Čirůvka dvoubarvá je vhodná na pomazánky a matesy. Houba, která se dá konzumovat za syrova (pokapte ho citronem) svým vzhledem připomíná ústřice. Jde o Alergierosolus huspenitý, který roste na pařezech jehličnanů. Otkovka pestrá je chorož rostoucí na listnaných stromech. V USA přišli na to, že tinktura a nálevy pomáhají zmírnit rakovinné bujení kůže.
Mezi klasicky zimní houby, které rostou od podzimu do pozdního jara jsou penízovky sametonohé. Miluje vlhká zákoutí a kraje potoků. Je výborná do polévek.
Buďte první kdo přidá komentář