Barevný mrkvový dort s medvídkovým zdobením

mrkvovy dort s lucinovym kremem

Mrkvový dort s lučinovým krémem jednoduše nemá chybu. Pokud chcete, aby byl krásný i na oko, neváhejte se inspirovat naší dnešním barevným receptem a zdobením, kterému žádné dítě neodolá. To také mrkvový dort povznese do výšin luxusních narozeninových dortů pro malé strávníky. Recept je určen pro formu o průměru asi 18 cm.

mrkvovy dort s lucinovym kremem

Na těsto budete potřebovat:

  • 3 vejce
  • 180g třtinového cukru
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 240g polohrubé mouky
  • 1,5 rovné lžičky kypřící sody
  • 1,5 rovné lžičky prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá lžička skořice
  • 200 ml oleje
  • 7 mrkví, nastrouhaných nahrubo
  • špetka soli

Na krém budete potřebovat:

  • 600g smetanového termizovaného sýru typu lučina
  • 120g másla
  • 160g moučkového cukru (nebo podle chuti)
  • 1 lžička javorového sirupu
  • trochu citronové šťávy
  • 3 různé potravinářské barvy
  • 2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků

Postup:

Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Formu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl, skořici) a přidejte k vaječné směsi. Pak postupně zašlehejte i olej a nakonec vmíchejte mrkev. Nalijte do formy a pečte přibližně hodinu (otestujte špejlí). Nechte vychladnout ve formě.

Na krém si včas vyndejte máslo z lednice, aby pěkně povolilo. Vyšlehejte ho s cukrem, sirupem a lučinou dohladka. Citronovou šťávou dolaďte chuť. Rozdělte krém do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému, než mají ostatní tři, dejte stranou – ta zůstane bezbarvá a bude sloužit k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvěte třemi různými potravinářskými barvami.

Vychladlý korpus třikrát podélně rozřízněte. Jednotlivá patra namažte barevnými krémy, a poté celý dort z venku bezbarvým krémem. Ozdobte medvídky Pedro Tutti Frutti podle vaší fantazie. Nechte vychladit v ledničce, ideálně přes noc.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*