Grilování-špízy

grilované špízy z buřtů

grilované špízy z buřtůPokud chcete dětem ozvláštnit opékání nebo grilování, stačí obyčejné párky nebo buřty (nejlépe 2 druhy) nakrájet na kolečka a proložit zeleninou a špekem. Vhodná je paprika a cibule a také anglická slanina. Napichovat jednotlivé suroviny můžete buď na speciální napichovátka nebo klasické špejle, které z jedno strany seříznete do špičky. Šikovné děti Vám mohou s napichováním pomoci.

Ještě jednu radu na závěr. Pokud Váš gril hodně hřeje, můžete špízy zabalit do alobalu. Tak suroviny pustí šťávu, do které si budete namáčet pečivo.

1 Comment

  1. Tip pro gurmány: nejlíp když místo napichování dáte všechny suroviny do předem připravené alobalové mističky a pečete na grilu. Chutě se prolnou, maso i zelenina pustí šťávu. S tímto receptem jsem měl vždycky úspěch. Přeji hezký den, Petr z Uničova

Napsat komentář: Petr Vyhořel Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*