Archív

Příspěvek oštítkován ‘Zboží a služby’

Nová kloubní výživa, po které se psi olizují

Pokud psa trápí bolavé klouby, přestává mít chuť si hrát a žít aktivní život. Onemocnění pohybového aparátu je proto třeba předcházet a namáhané chrupavce zajistit tolik potřebnou výživu. Tu nabízí nové ochucené tablety Canvit Chondro, které jsou určeny nejen k preventivní ochraně, ale také k léčbě a podpoře vývoje a růstu všech psích ras. Díky chuti kuřecích jater je navíc pes bude brát spíše jako chutné pamlsky.

pes kloubni vyziva

Výživa pro zdravé klouby

Kloubní chrupavka je složitá struktura, která musí každý den čelit velkému tlaku a tahu. Čím více je zatěžována, tím rychleji dochází k opotřebení a následným obtížím s pohybem. Škodlivými faktory jsou také různá vrozená onemocnění (dysplazie kyčlí, ramen a loktů), obezita, sportovní zátěž, vyšší hmotnost velkých plemen a záněty kloubů. Aby tedy chrupavka zůstala co nejdéle funkční, potřebuje dostatek výživy. Základními stavebními kameny jsou v tomto směru látky jako glukosamin, chondroitin a kolagen, které při pravidelném užívání dokáží opotřebení kloubu zpomalit a zamezit tak bolavým otokům.

Chondroitin pomáhá tím, že váže vodu, udržuje elasticitu chrupavek a blokuje enzymy, které ji poškozují. Glukosamin stimuluje metabolismus chondrocytů, hlavních buněk obsažených v chrupavce, a současně zpomaluje její degeneraci. Kolagen se zase stará o pevnost a pružnost chrupavek a kloubních struktur. Důležitý je také vitamín C, který se podílí na metabolismu kolagenu a chrání buňky před oxidačním poničením.

Tablety, po kterých se bude olizovat

Aby péče o klouby byla co nejefektivnější, je vhodné užívat výživu pravidelně. Majitelé se však mnohdy nechají odradit neustálým hledáním způsobů, jak tabletu zatraktivnit, aby ji pes nevyplivl. Tablety Canvit Chondro, Canvit Chondro Maxi a Canvit Chondro Super tento problém řeší. Díky přidanému hydrolyzátu kuřecích a vepřových jater je psi přijímají bez problému, podle průzkumu je dobrovolně pozřelo více než 70 % psů v porovnání s konkurenčními přípravky. A někteří tabletu dokonce považovali za lahodný pamlsek.

Určeno všem psím rasám

Kloubní výživa Canvit Chondro je určena pro ochranu a léčbu kloubů psů všech plemen a na podporu vývoje a růstu kloubů u štěňat a dospívajících psů. Vhodná je rovněž k regeneraci a ochraně chrupavky u aktivních psů a ke zpomalení opotřebení kloubů u stárnoucích psů a psů s nadváhou. Tablety Canvit Chondro Super obsahují navíc MSM a kyselinu hyaluronovou, tj. látky s prokázaným protizánětlivým a analgetickým účinkem.

Přípravky Canvit Chondro představují kvalitní kloubní výživu vyráběnou v České republice – jsou bezpečné a nezpůsobují žádné alergie.

pes kloubni vyziva

Categories: Zvířata Tags:

Využijte pojený molitan k odstranění problémů s hlukem

Život na samotě možná nenabízí sociální vyžití, ale nedá se mu upřít, že poskytuje spoustu blaženého klidu. Toho si naopak moc neužijete ve městech, s hlučnými sousedy nebo v případě, že v rodinném domě žije několik generací pohromadě. Problémy s hlukem přitom můžete snadno vyřešit poměrně laciným způsobem s pomocí pojeného molitanu. Ten lze navíc využít i na spoustu dalších užitečných věcí.

Výroba molitanu formou recyklace

Pojený molitan je prakticky recyklovaný materiál, který se vyrábí z kousků běžné pěny různých kvalit a barev. Vzniká tak izolační molitan ve tvaru desek, akustických jehlanů nebo vlnek. Má spoustu jedinečných využití, a především zvukově izolační schopnosti. V Číně proti hlučným sousedům bojují s pomocí systému, který vysílá při velkém rámusu k narušitelům ještě otravnější vibrace. Tento způsob však neřeší hluk přicházející z ulice. Pojený molitan pokrývá všechny aspekty rušivosti naráz.

Jak pojený molitan bojuje s hlukem

Akustické molitany slouží, jak už název napovídá, k zamezení hluku směrem ven. Z molitanových desek však můžete vytvořit zvukovou izolaci i pro vnikání rámusu zvenčí. Pracuje se s nimi stejným způsobem jako s jakoukoliv jinou izolační vrstvou. Tajemstvím úspěchu je polyuretanová pěna, která vibrace zvuku úspěšně absorbuje. Využívá se často i v kinosálech nebo posluchárnách. V poslední době však stále častěji nachází využití i v osobním prostoru. Různé tvary molitanu mají odlišné vlastnosti. Je tedy potřeba vědět, jakého výsledku chcete dosáhnout. Akustické jehlany jsou oblíbené pro odraz zvuku a zamezení jeho průniku, molitanové vlnky pohlcují zvuk z obou směrů a molitanové desky jsou ideální pro zvukovou i tepelnou izolaci naráz.

Recyklovaný molitan má širokou škálu využití

Z obnovených molitanů vznikají různé užitečné věci. Jako první za zmínku jistě stojí matrace, které se dají seskládat z různých typů molitanu podle jejich budoucího účelu. Znáte například přínosy, které přináší paměťová pur pěna? Nic nezlepší váš spánek tak spolehlivě. Mimo to však molitanový materiál využijete k čalounění sedáků nebo k izolačnímu obložení dveří. Také je užitečný jako výplň pro křehké předměty při stěhování nebo jako výrobní materiál k tvorbě dětských hraček. Sami vidíte, jak široké má pojený molitan využití a kolik užitečných vlastností se v něm skrývá.

Tradiční dveře jsou minulostí. Hodí se ty posuvné i k vám domů?

Tradičním dveřím pomalu zvoní hrana. Do nových domů a rekonstruovaných interiérů jsou čím dál častěji osazovány dveře posuvné. Není to jen kvůli místu, mají i mnoho dalších výhod a předností, jimiž klasické otočné dveře rozhodně nedisponují. Proto by se stálo zamyslet nad tím, zda by nenašly místo i u vás doma.

Posuvné dveře nejsou žádnou novinkou, jen se začaly prosazovat teprve v posledních letech. Dříve jsme mohli vídat spíše shrnovací typy posuvných dveří, dnes hrají prim ty umisťované do pouzdra a na stěnu. Znáte vůbec rozdíl mezi nimi?

posuvne dvere interier

Do pouzdra, či na stěnu? Rozhoduje ochota bourat zdi

Jak napovídá název, posuvné dveře do zdi se montují přímo do stěny. Pouzdro se zabuduje do příčky a dveře se poté zasouvají do něj. Jde tedy o ideální řešení, pokud dům teprve stavíte. Ve stávajícím domově by bylo potřeba zdi bourat a stavět znova, o což většina lidí nemá zájem. Takoví pak volí raději posuvné dveře na stěnu. Nejsou o nic horší, jen je potřeba počítat s tím, že nemůžete mít těsně u stěny, podél níž se zavírají, žádný nábytek.

Možná vás přesvědčí jejich výhody…

O úspoře místa ani mluvit nebudeme, ta je v souvislosti s tímto typem dveří omílána stále dokola. Ale co jiné výhody? Za zmínku rozhodně stojí, že se vám nebudou samy otevírat a zavírat průvanem. Otevřít je zvládnou i malé děti či handicapovaní na vozíčku.

… nebo spíš vzhled?

Posuvné dveře jsou z velké části také designovou záležitostí. Přichází v obrovské škále nejrůznějších provedení od dřeva až po vysoce elegantní sklo. Mohou být jednokřídlé či dvoukřídlé, plné nebo s výřezy. Do každé domácnosti se něco najde. Obavy o špatné těsnění hluku a tepla jsou už dnes také zbytečné. Aspoň pokud zvolíte kvalitní provedení. Chcete-li kvalitu, podívejte se do nabídky společnosti Erkado na https://dvere-erkado.cz/posuvne-dvere/. Hned pochopíte, co všichni na těch posuvných dveřích vidí.

Categories: Interiér Tags:

Dnes je Mezinárodní den skotské whisky

Alkohol provází lidstvo už od nepaměti. Byl a dodnes je součástí náboženských rituálů, hojně byl využíván i jako lék. K těmto účelům sloužila i whisky, jež se pálí už 9 století. Ta první byla jednosladová, následně se začala míchat, takzvaně blendovat z více druhů. Dosud nejznámější vzešla z rukou patnáctiletého Johnnieho Walkera. Diageo, současný výrobce této whisky, se letos rozhodl u příležitosti narozenin jeho syna Alexandera Walkera, otevřít svůj archiv a tím 8. února zahájit již druhý ročník Mezinárodního dne skotské whisky.

whisky

Whisky jako živá voda

Zda první whisky spatřila světlo světa ve Skotsku nebo v sousedním Irsku, o tom se přou generace už po staletí. Nicméně nejstarší písemný záznam o pálení whisky pochází ze Skotska z roku 1494. Jde
o objednávku sladu pro krále Jamese IV., jejíž množství odpovídalo výrobě 500 lahví „aqua vitae“, což v latině znamená „živá voda“. Odtud pochází také název whisky. Ve skotské keltštině se totiž živá voda překládá jako Uisige Beatha, ze kterého se postupem času vyvinula jednodušší označení Usqua, později whisky.  Samotné slovo whisky se pak poprvé objevilo v roce 1755 ve slavném slovníku Dr. Johnsona.

Domácí pálenka začala v klášterech

Nejprve whisky pálili téměř výlučně mniši a jednalo se o velmi povzbuzující nápoj, který ordinovali k léčbě všech možných nemocí. Časem se tímto stala ve Skotsku velmi populární, pak ale přišel král Jindřich VIII. se svým zrušením klášterů a zákazem mnišství. To pro výrobu whisky znamenalo značné komplikace, a tak se nově skotská rodí z rukou obyčejných lidí, kteří ho pálí ve svých venkovských obydlích. Vzrůstající obliba této domácí pálenky vytlačuje dražší alkohol, a tak není divu, že státníci vycítili šanci vytěžit z ní co nejvíce a jak už to bývá, v 17. století přichází zdanění její výroby.

Výroba whisky se stala na čas ilegální

Daně však byly nastaveny velmi vysoko, proto řada výrobců začala působit na černém trhu, který nebývale a velmi rychle narostl. Do karet jim hrála i poloha jejich palíren, které se většinou nacházely v horách či na ostrovech, kam se výběrčí daní dostávali jen těžko. Počet ilegálních palíren se ve Skotsku odhadoval na 400. Velký zlom pak nastal až v roce 1823, kdy byl přijat zákon, který výrobu whisky zoficiálnil.

Blendování whisky zajišťuje její stálost

V 19. století si den bez sklenky whisky dokázal představit už jen málokterý Skot. Stala se jejich běžnou součástí života. Národní nápoj byl v tu dobu na trhu již legálně k mání, potíž však byla v tom, že vlastnosti whisky nebyly konzistentní. Ta, která vám chutnala včera, měla další den chuť již úplně jinou. Jediný způsob, jak tomu zabránit, bylo smíchat několik druhů whisky. Tím se inspiroval i jeden mladý hokynář z Kilmarnocku. Jmenoval se Johnnie Walker a bylo mu teprve patnáct let.

John měl v té době už zkušenosti s mícháním čajů, čímž se naučil vytvářet vyvážené chutě. Rozhodl se, že různé druhy whisky zkusí míchat a vyšlo to. Tak se zrodila blended whisky, která chutnala vždy stejně a dostala jméno po svém výrobci – Johnnie Walker. Rodová tradice pokračovala a do dalších blendů a umožnění vývozu skotské do celého světa se pak významně zapojil i jeho syn, Alexander Walker.

Skotská whisky si mezinárodní den zaslouží

Pravá skotská whisky musí být vyrobena z ječného nebo obilného sladu a musí zrát v dubovém sudu o maximálním objemu 700 litrů po dobu nejméně tří let. Celá výroba pak pochopitelně musí proběhnout ve Skotsku. Blendovaná skotská whisky se pak vyrábí kombinováním jednodruhových sladových a jednodruhových obilných whisky. Výhodou blendování je, že chuť a kvalita zůstává vždy stejná, na což přišel už zmiňovaný Johnnie Walker.

Oslavit tento skvělý nápoj, který tolik dbá na svoji tradici, se rozhodl i její současný výrobce, společnost Diageo. 8. února na Mezinárodní den skotské whisky otevře svůj archiv s více něž 5000 lahvemi v Menstrii ve Skotsku. Učiní tak na připomínku narozenin Alexandra Walkera, syna Johnnieho Walkera, který stojí například za podobou nejprodávanější luxusní skotské světa Johnnie Walker Black Label, jež měl v oblibě i sám britský premiér Whinston Churchill.

Categories: Hobby Tags:

Pořízením energeticky úsporné mobilní vířivky můžete vydělat

Rozhodli jste se pro pořízení domácího wellness? Pokud váháte, jakou vířivou vanu si koupit k finské sauně či infrasauně, měli byste si dát pozor především na materiály, z nichž je zhotoveno opláštění, a jakým způsobem je řešeno ohřívání vody. Některé vířivky lze používat totiž jen v létě vzhledem k nekvalitnímu plášti. Jiné vířivé bazény mají zase takovou spotřebu energie, že se vám více vyplatí si pořídit permanentku do wellness centra a pak teprve vyděláte.

Způsob ohřevu vody výrazně snižuje spotřebu energií

Skutečnou revoluci představují vířivky od amerického výrobce Softub, jenž díky 40letým zkušenostem dokáže zhotovit vířivé bazény, na nichž nejenže vyděláte díky ultra levnému provozu, ale ještě je můžete používat celoročně. Ponořte se do bublinek a relaxujte i v zimních měsících. Patentovaná technologie vířivé vany Softub využívá ztrátové teplo motoru pro ohřívání vody. Proto je průměrná měsíční platba za elektřinu vypočítána na krásných tři sta korun za měsíc i při častém relaxování ve vířivém bazénu. Běžně prodávané vířivky mají spotřebu několikanásobně vyšší.

Vířivky Softub jsou lehké, tiché a odolné

Celoroční používání vířivé vany, i v náročných klimatických podmínkách, je umožněno díky unikátnímu materiálu – PolyBond pěně. Z této materie je zhotoveno tělo, které je velmi lehké – 30 kilogramů, a proto lze s mobilní vířivkou snadno manipulovat a pohodlně ji přenášet podle potřeby ze zahrady na terasu či do interiéru. Měkká vnitřní část vířivky je v důsledku PolyBond pěny velice komfortní. Každý uživatel si v bazénu najde pohodlnou polohu a výhodné posezení. Pěna zároveň dává tvar konstrukci, jež je díky materiálu PolyBond pevná, odolná a téměř nezničitelná. Vnější plášť mobilní vířivky je zhotoven z patentové materie LeatherTex, která dodává výrobkům specifický tvar, unikátní design a odolnost proti mechanickému poškození i klimatickým vlivům.

Vířivé bazény patří na balkony, do zahrad i na terasy

Venkovní vířivky mohou být doplněny o dřevěné či ratanové obložení, a tak se stávají nejen moderním doplňkem zahrad, ale i funkčním wellness prvkem větších balkonů bytových domů a interiérů. Posledním, ale neméně důležitým charakteristickým znakem amerických vířivek Softub, je jejich tichý provoz, jenž umožňuje bezhlasné užívání, které bude příjemné jak uživatelům, tak jejich sousedům. Uvedené vlastnosti jsou důvodem, proč si je pořídily stovky domácností v Česku.

Categories: Dům Tags: ,

BRANDNOOZ BOX PROSINEC 2017

Konec měsíce prosince je tady. S ním i každoroční bilancování, dojídání cukroví a těšení se na Silvestra. A taky poslední Brandnooz Box roku! Se spoustou chutných dobrot, jen škoda že nepříliš sezónních a tematických.

brand prosinec

efko Dětské okurky – známka 1

Kyselé okurky bez přehánění miluju a při posuzování jejich chuti jsou pro mě důležité dva faktory – aby byly dostatečně kyselé a dostatečně křupavé. V prvním ohledu mé nároky splňují jen okurky domácí, takže tam přimhouřím oko. V křupavosti jsou ale tyto víc než uspokojivé. Navíc mají díky cílení na děti i fajn složení bez barviv či éček. Za mě tedy super.

Lagris čočka beluga – známka 1

Balíček čočky je vzhledem k pověrám o symbolice její novoroční konzumace super produkt v balíčku. Beluga je chutná a není třeba ji namáčet, tudíž je i nenáročná a rychlá na přípravu. Rozhodně se nám doma neztratí a v balíčku ji vítám.

Birell Zelený čaj s jasmínem a bergamotem a Bezový květ s tymiánem a citronem – známka 1 -

Ochucená piva mám ráda a nemám problém s volbou těch bez alkoholu – někdy je to naopak žádoucí. Tyto dvě s přidaným čajem a bylinkami považuji za příjemnou změnu oproti těm standardním ovocným. Jen by mi v boxu dávaly větší smysl za půl roku než v prosinci.

Kotlíkové brambůrky hořčicové – známka 2

Toto bylo největší překvapení z boxu. Chipsy mě zprvu svou hořčicovou příchutí nikterak nelákaly a na první kousnutí mi dokonce nechutnaly, protože mi chuť připadala příliš výrazná a pikantní. Záhy jsem se ale přistihla, že si dávám další a další, nakonec padly během večera celé. Jako plus beru i to, že jsou silnější a díky tomu příjemně křupavé.

kotlikove bramburky

7 Days Pizzeti Sýr, rajče, olivy – známka 2-

Všelijaké krekry a tyčinky jsou u nás doma oblíbené, takže ani tato chlebová kolečka se u nás dlouho neohřála. Složení je standardní jako u podobných výrobků, s chutí je to obdobné. Potěšil mě skutečný sýr, který je na kolečkách patrný i okem, nikoliv pouze v podobě jakéhosi prášku. Lehký nadprůměr.

Rama S olejem z vlašských ořechů – známka 2-

Margaríny standardně nevyhledávám, nicméně Rama mě už minule celkem překvapila svou variantou s kokosem, kterou jsme doma použili na pečení. Obdobně to vidím i s touto – na mazání jí rozhodně nevyužiju, protože mi sama o sobě nechutná, ale při pečení se bude hodit. Navíc například sušenky oživí právě svou oříškovou chutí.

Zatím jsme neochutnali:

  • Hellmann‘s Tatarská omáčka light
  • Staropramen Extra chmelená 12

staropramen extra chmelena 12

Categories: Recepty Tags: