Archív

Příspěvek oštítkován ‘Dezerty’

Perník na plech s červenou řepou

Červená řepa je mnohdy opomíjená, třebaže právě nyní ji seženete i na farmářských trzích doslova za pár korun. Stačí ji oloupat, uvařit a přidat třeba do perníku. Získáte tak zdravější variantu klasického dezertu.

pernik s cervenou repou

Budete potřebovat:

  • 2 větší bulvy červené řepy (můžete použít i předvařenou vakuovanou)
  • 3 šálky polohrubé mouky
  • 1,5 šálku třtinového cukru
  • 1/2 šálku oleje
  • 1 šálek mléka
  • 2 vejce velikosti
  • 3 vrchovatých polévkových lžic kakaa
  • 1 prášek do perníku
  • 1 malou lžičku jedlé sody
  • špetku soli

Postup: Uvaříme řepu do měkka, rozmixujeme a vyšleháme se zbylými surovinami. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a pečeme na 180 °C asi 35 minut.

Categories: Recepty Tags: