Recept na nejlepší sugo pomodoro

rajcatove sugo

Rajčatová omáčka je v italské kuchyni neodmyslitelnou součástí velkého množství pokrmů. Pokud zkusíte naši luxusní verzi, pochopíte. Všestranně použitelná omáčka se hodí na těstoviny, domácí pizzu, ale i místo kečupu k masům a podobně. Přebytky zralých rajčat tak proměníte v nezaměnitelnou omáčku, díky které vykouzlíte rychlou večeři ne bys řekl švec!

Budete potřebovatrajcatove sugo

  • 3 kg rajčat
  • 2 střední jablka
  • 3 střední cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 mrkev
  • kousek klasického nebo řapíkatého celeru
  • sůl, pepř, cukr
  • bylinky: tymián, rozmarýn, bobkový list, bazalka
  • olivový olej na smažení, bílé víno na podlití

Postup:

Očistěte mrkev, celer, cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na kostičky a zpěňte na troše olivového oleje. Mezi tím nakrájejte cibuli a celer na kostičky, česnek na plátky. Přidejte k cibuli a chvíli restujte. Podlijte vínem.

Rajčata omyjte a nakrájejte na větší kostky, přidejte do hrnce. Jablka omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky, přidejte do hrnce. Nechte asi 10 minut vařit. Přidejte bylinky, koření, sůl a cukr a vařte, dokud jablka a rajčata nebudou zcela měkká.

Směs nechte mírně vychladnout, vyndejte tvrdé stonky bylinek, ochutnejte a v případě potřeby přisolte, přidejte pepř nebo další bylinky. Rozmixujte. Díky mixování nemusíte vyndávat tvrdé slupky. Sugem plňte čisté suché sklenice. Po uzavření zavařujte 20 minut při 80 stupních. Určitě ale postačí sterilizace v myčce na program 70 stupňů.

Tip na Francouzskou omáčku Suzette

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*