Makovec, který se vždy povede

makovec z celeho maku

Mák je blahodárná potravina plná vápníku s nezaměnitelnou chutí. Zkuste náš jednoduchý recept na makovec, který osloví malé i velké. Určitě nebude litovat.

Recept na makovecmakovec z celeho maku

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku máku
  • 1,5 hrnku cukru
  • 2 vejce
  • ½ hrnku oleje
  • ½ až 1 hrnek mléka
  • 1 prášek do pečiva

Postup přípravy:

Mák umelte nebo povařte v mléce. Tím se vyhnete mletí. Pak už stačí vyšlehat všechny suroviny. Jen mléka přidejte zpočátku méně a přidávejte jen, pokud by bylo těsto příliš tuhé.

Těsto vylejte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný vyšší plech. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Zda je těsto upečené zkuste špejlí.

Naše tipy:

  • Do těsta můžete přidat také vanilku nebo místo části klasického cukru cukr vanilkový.
  • Doporučujeme přidat i trochu nastrouhané kůry z bio citronu nebo citronový cukr.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*